Over Babbels Live

Na bijna 25 jaar het kleinschalige festival Parkpop georganiseerd te hebben met plaatselijk aanstormend talent droomde we ervan om de band De Dijk naar Krommenie te halen maar het Agathepark was daarvoor te klein. Samen met Pieter Hildering van het bedrijf Hiltex is het idee geboren om een groter festival neer te zetten genaamd Babbels Live.

In 2014 vond de eerste editie plaats op het Provily Sportpark in Krommenie met o.a. De Dijk, Edwin Eversband en Niels Geusebroek. We hadden de smaak te pakken en in 2015 hadden we onder meer The Golden Earring, Jett Rebel en Roberto Jacketti & the Scooters. Babbels Live werd inmiddels een begrip in de Zaanstreek en het jaar erop hadden we niemand minder dan Kensington, Tino Martin, Het Goede Doel en Peter Beense op het programma staan! Wat een feest was dat zeg.

In 2017 hadden we het programma gevuld met Jan Smit, Tino Martin en Krommenieër Najib Amhali met de PlusSupportBand onder de bezielende leiding van leadzanger en toetsenist Alexander Broussard, Waylon, Nielson en the Rootsriders. Op 8 & 9 juni 2018 vond inmiddels de 5e editie plaats met Snollebollekes, Wolter Kroes, 90’s favoriet The Party Animals, Bløf en weer De Dijk en Achtung Babies, de bekendste U2 tributeband uit Italië. Voor 2019 moesten we helaas op zoek naar een nieuw festivalterrein omdat er op het Provily Sportpark woningen gebouwd zouden worden en zijn toen uitgeweken naar Assendelft. We hadden dat jaar onder andere DI-RECT, Rowwen Hèze, Killer Queen en de UB40 tributeband Johnny2bad from the UK, Tino Martin en vele anderen.

Wat toen nog niemand kon vermoeden was de 6e editie van Babbels Live voorlopig de laatste was omdat daarna de wereld werd overvallen door de coronapandemie. Voor 2020 hadden we weer een prachtige line-up gemaakt en werd door de pandemie verschoven naar 2021 en nu naar 2022. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit jaar eindelijk weer een feestje kunnen gaan vieren met z’n allen en zijn daar ook écht onwijs aan toe. Dus editie 2022 gaan we knallen met o.a. Snollebollekes, Gerard Joling, Mart Hoogkamer, Bløf, Miss Montreal!

En dat als er een dak over het festivalterrein was geweest dan was dat er zeker afgegaan, wat een FAN-TAS-TISCH feest! Met als hoogtepunt, een UITVERKOCHTE party edition op de zaterdag. Waanzinnig! Ook in 2023 een uitverkochte zaterdag en een geslaagde Vrij-mi-bo editie met niemand minder dan Clouseau!

En dat smaakt naar meer, namelijk… de voorbereidingen van de 9e editie. De nieuwe datum is gepland op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni 2024, aan de Omweg in Assendelft.

Team Babbels Live Festival