Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam: sinds 2011 dé toonaangevende Nederlandse act op internationaal gebied. Wat begon met twee broers, geboren onder de rook van Amsterdam, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een krachtig en energiek trio met shows over de hele wereld. Ze hebben hun talent al op verschillende podia geuit waaronder Mysteryland (NL), Tomorrowland (BE), Parookaville (GE) en Ultra Music Festival (VS).

De broers Jordy en Sander Huisman hebben altijd één doel gehad: een sound creëren die verschillende invloeden naadloos samenbrengt. Deze ontwikkelde zich in korte tijd door het geven van verschillende feestjes in hun thuisstad Amsterdam en werd uiteindelijk een mix van R&B, hiphop, trap en house. De broers rolde hun act uit en in 2014 voegde ze MC Yuki Kempees hieraan toe, waardoor dit legendarische trio een feit werd! De eerste release van het trio was met het nummer ‘Until The Morning’. Dit nummer kwam in 2015 uit en hierna volgden er meerdere releases waarbij elke release keer op keer een grote impact had. Dit viel de rest van de wereld ook op en trokken op deze manier wereldwijde aandacht.

De releases die volgden waren ‘SEKS’, een internationale megahit samen met Cheat Codes met meer dan 600 miljoen streams, en ‘Are You Sure?’, een enorme samenwerking met de Britse popster Conor Maynard en de Amerikaanse hiphopartiest Ty Dolla $ign. En later nog een release met Conor genaamd ‘Whenever’, ontstaan vanuit Shakira’s ‘Whenever, Wherever’ met een sausje van Kris Kross Amsterdam: dit nummer werd dé zomerhit van 2018 met bijna 300 miljoen streams op Spotify. Het kreeg wereldwijde aandacht van Billboard Dance Chart, de Global Top 50 Chart en 29 Viral Charts op Spotify.

In 2019 kwam Kris Kross Amsterdam met het nummer ‘Hij is van mij’ met Bizzey, Maan en Tabitha, waarmee ze een nummer 1-hit in de single top 100 scoorden. Deze track werd de bestverkochte en gestreamde single van 2019. Daarna volgde het nummer ‘Moment’ samen met Kraantje Pappie en Tabitha, ‘Ik sta jou beter’ met Nielson en ‘Ooh girl’ met Conor Maynard ft. A Boogie Wit Da Hoodie. In 2021 denderde de hittrein door met ‘Vluchtstrook’ met Antoon & Sigourney K, ‘Mij niet eens gezien’ met Lil Kleine en Yade Lauren en ‘Donderdag’ met Bilal Wahib en Emma Heesters.

Hoewel 2021 een jaar was met weinig shows door de pandemie heeft dit trio alles behalve stilgezeten. Met hun typerende sound blijven de heren hit na hit scoren. Naast het maken van hitsingles geeft het trio shows over de hele wereld. Ze nemen hun energie overal mee naartoe en verliezen nooit hun Amsterdamse mentaliteit: waar Kris Kross Amsterdam is, is het feest. Elke show die ze geven is een unieke ervaring op zich.

Het is duidelijk dat Kris Kross Amsterdam buitengewoon getalenteerd is en zowel op lokaal, nationaal én internationaal niveau de kroon spant!

Blijf op
de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het festival. Volg ons op Facebook of Instagram. Daar vind je ondermeer het laatste nieuws, foto’s en video’s.

Facebook Instagram