Gerard Joling

Nederlandse zanger en presentator. Begint zijn carrière als zanger, met hits als ‘Ticket to the Tropics’en ‘No More Boleros’.

Gerard Joling weet al op jonge leeftijd dat hij de showbusiness in wil. Zijn doorbraak komt bij de Soundmixshow in 1985, wanneer hij als Don McLean met ‘Crying’ als derde eindigt. Zijn eerste hit is ‘Love is in Your Eyes’. Ook ‘Ticket to the Tropics’ is een van de singles waar zijn hoge stem in te horen is.

Songfestival

In 1988 vertegenwoordigt Joling Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Shangri La’, waarmee hij op de negende plaats eindigt. In 1989 komt de single ‘No More Boleros’ uit.

Toppers

Met Rene Froger en Gordon vormt Joling in 2005 de Toppers. Onder deze naam geeft het trio ze uitverkochte concerten. Na een ruzie tussen Joling en Gordon gaat Gerard zijn eigen weg, met onder andere de show Stout en Nieuw in 2007.

In 2007 bestijgt Gerard de Top 40 met een kneiter van een hit met “Maak me Gek” met als hoogste notering nummer 2. Op zaterdag 11 juni gaat Gerard er een feestje van maken, want dat kan hij als de beste!

Blijf op
de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het festival. Volg ons op Facebook of Instagram. Daar vind je ondermeer het laatste nieuws, foto’s en video’s.

Facebook Instagram