Mart Hoogkamer

Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent 2016 maakt Mart Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Mart is nog jong, geboren in 1998, maar de warme klank van zijn stem verraadt zijn jarenlange ervaring met het levenslied. Zijn authentieke optredens in de talentshow blijven niet onopgemerkt in de media en met het nummer Liefde van Willy Alberti raakt hij de harten van velen.

Niet alleen door de jury, maar ook door de familie Alberti zelf wordt Mart de nieuwe Willy Alberti genoemd. Dat leidt tot een bijzondere samenwerking: in september 2016 brengt hij samen met Willeke Alberti de single Lachen, Beetje Huilen uit. Uiteindelijk wordt Mart tweede bij Holland’s Got Talent en dat blijkt de start van een prachtige carrière.

In februari 2017 brengt Mart zijn eerste solosingle In Mijn Droom uit, geschreven door Bram Koning en Hans Aalbers. In de zomer die volgt, zet hij met het vrolijke nummer Lekker Leven elke Nederlandse enclave op de Spaanse Costa Brava op zijn kop. Dat levert hem bovendien een #10-notering op in het Sterren.nl Jaaroverzicht van 2017.  In het voorjaar van 2018 doet Mart mee aan het tv programma 4de Topper gezocht waar hij als tweede eindigde. De jury was heel lovend over de jonge zanger en beloofde hem een gouden toekomst. Als prijs zag Mart zijn droom uitkomen , hij mocht nl optreden in de Arena tijdens de Toppers concerten. Datzelfde jaar kwam ook het debuutalbum van Mart uit. Februari 2019 was Mart wederom gastartiest tijdens de jubileumconcerten van Willeke Alberti in het AFAS theater in Scheveningen.
Deze zelfde maand stapte Mart over van platenmaatschappij Sony naar NRGY Music van Tom Peters. Mijn Liefste Mama is de eerste single die op dat label verschijnt en is tevens het eerste zelf geschreven nummer van Mart. Ik kan je Niet vergeten is de opvolger en wordt een knaller van een hit.

Internationaal succes
Het jaar 2020 brengt Mart een hele hoop moois. Niet alleen brengt hij het nummer ‘Jij bent gemaakt voor mij uit’, maar krijgt hij ook nog internationaal succes. Mart is even een weekendje weg naar Spanje. Hij zit daar lekker op het strand met een biertje in zijn hand een liedje te zingen. Een vriend van hem filmt Mart en gooit dat even later online op social media zonder verwachtingen. Hij zingt het nummer ‘Unchained melody’ van The Righteous Brothers. De video ontploft op social media met tientallen miljoenen views. Binnen no-time staat Mart zijn telefoon roodgloeiend. De mensen willen graag weten wie deze jongen is en waar hij zo lang heeft gezeten. Hij wordt bij verschillende radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd en zijn carrière krijgt een enorme boost. Mart is niet langer alleen in Nederland populair, maar over de hele wereld. Mart is nog niet terug uit Spanje of hij zit al in de studio om ‘Unchained melody’ op te nemen. Zo brengt hij het nummer dat jaar nog als single uit.

In de zomer van 2021 behaalde Mart zijn eerste nummer één-hit met het nummer Ik ga zwemmen; hij behaalde de eerste plek in zowel de Nederlandse Top 40 en de Nederlandse Single Top 100.

Blijf op
de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het festival. Volg ons op Facebook of Instagram. Daar vind je ondermeer het laatste nieuws, foto’s en video’s.

Facebook Instagram