Ammar

Ammar werd geboren in het Rode Dorp in Deventer. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met muziek van André Hazes en Django Wagner, die hem inspireerden om ook volkszanger te worden. Op zijn derde stuurde zijn moeder hem naar de theaterschool. Toen Bozoglu ouder was, scheidden zijn ouders en droeg hij grote zorg voor het huishouden.

Een oude video waarin Ammar een nummer van André Hazes zingt in de kebabzaak van zijn achterneef ging in de zomer van 2020 viraal op filmpjessite Dumpert. Dat leverde hem positieve reacties en aanvragen voor tv-programma’s op. Via via kwam Ammar in contact met plaatsgenoot Snelle, die hem een contract aanbood bij zijn platenlabel Lieve Jongens.

De debuutsingle Terug Naar Vroeger kwam uit in januari 2022 en werd geproduceerd door Emile Hartkamp. In april 2022 volgde De laatste, een samenwerking met Snelle.

Van zingen in de kebabzaak, naar het zingen in klederdracht!🎵🎵 met “Turk Uit De Kroeg”
Ammar Bozoglu heeft een nieuw nummer gemaakt, om de boodschap van het liedje kracht bij te zetten bracht hij een dag door met typisch Hollandse gebruiken in Volendam.

Blijf op
de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het festival. Volg ons op Facebook of Instagram. Daar vind je ondermeer het laatste nieuws, foto’s en video’s.

Facebook Instagram