BLØF

‘Het ging anders dan we dachten’. Deze openingszin uit BLØF’s ‘Aanzoek zonder ringen’ uit 2006 werd opeens op een onbedoelde manier zeer actueel.

Toen in maart 2020 de coronapandemie uitbrak, was BLØF net begonnen aan een theatertour. Intussen werkte de band aan een nieuw album. Die theatertour werd noodgedwongen afgebroken en ook festivals en evenementen gingen voor lange tijd niet meer door. De band, gewend om jaar in jaar uit veel concerten te spelen, was, zoals zoveel andere bands, behoorlijk uit het veld geslagen.

Maar gelukkig kan een band die niet het podium op mag, altijd nog de studio in. En dat deden ze dan ook. De mannen stortten zich op het maken van een nieuw album.  Met producer Dries Bijlsma en technicus/mixer Huub Reijnders werkte BLØF in verschillende studio’s in Nederland en Duitsland aan wat in eerste instantie een vierluik van EP’s zou worden.

Het eerste deel Polaroid-01 kwam uit in het najaar van 2021, met vijf nummers waaronder de singles ‘Horizon’ en ‘Doe het dan’. Het was de bedoeling dat er in de loop van het volgende jaar nog drie EP’s zouden volgen. Maar gaandeweg bleek dat de band zoveel aanzetten tot nieuwe liedjes had, dat ze nog wel een jaar nodig zouden hebben om dat allemaal af te maken. Dat vonden de mannen te lang duren. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het laatste studio-album Aan (voorjaar 2017) uitkwam. Bovendien bestaat BLØF in 2022 precies 30 jaar. Dat moet natuurlijk groots worden gevierd, met een jubileumconcert en een nieuw album.

Dus werden de plannen opnieuw omgegooid, zoals nogal gebruikelijk was geworden in corona-tijd. De band besloot het album Polaroid af te maken, door de EP aan te vullen met acht extra songs. Nu Nederland weer langzaam van het slot af gaat, is de nieuwe single ‘Bitterzoet’ de eerste aanloop naar de release van Polaroid.

De liedjes op Polaroid gaan over liefde, verlies, rouw, maar vooral ook over een hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie en het verlangen weer te gaan doen waar de band goed in is: optreden en muziek maken. Veel van de 13 liedjes zijn geschreven en deels opgenomen in een vanwege de corona-sluiting verlaten hotel op Terschelling: bij zee en strand voelt BLØF zich nog altijd thuis. Als band die niet kon optreden, was het soms moeilijk de eenheid en de hechte onderlinge band te bewaren, maar na een dag spelen en opnemen konden ze die weer hervinden rond de kachel.

Blijf op
de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het festival. Volg ons op Facebook of Instagram. Daar vind je ondermeer het laatste nieuws, foto’s en video’s.

Facebook Instagram